Környékbeli lehetőségek

Strandolás és termálfürdő

Tiszafüred, a Hortobágyról híres Alföldünk szíve, Jász-Nagykun-Szolnok megye északi, Tisza-parti városa, a kiskörei duzzasztómű létesítésével keletkezett Tisza-tó különleges szépségű tájegységének központi települése, "fővárosa". A tiszafüredi idegenforgalom egyik fő értéke az alkálihidrogén-karbonátos termál- és gyógyvíz kincs, s az erre alapozott vízgyógyászati kúra. A víz kémiai és hőhatása együttesen alkalmas idűlt mozságszervű, reumatológiai betegségek, sőt idűlt nőgyógyászati betegségek kezelésére is. A gyógyvíz hatását kiegészítik a gyógyfürdőben létesített fizikoterápiás kezelési lehetőségek. Tisza-tó szabad strand. Tiszacsege gyógyfürdő.A strand 6 km-re található.

Kirándulás

A nemzeti park közelsége számos szabadidős program lehetőséges (pusztakocsikázás, lovaglás, madármegfigyelés, horgászat stb.) kínál az aktív pihenésre vágyóknak. A 33-as főúttól északra (folyásirányt tekintve felfelé) elhelyezkedő terület Tisza-tavi Madárrezervátum néven vált ismertté, és a Hortobágyi Nemzeti Park megalakítása (1973) óta védett. A területen a természetvédelem prioritása elsődleges, főcél a védett természeti értékek megőrzése. A bemutatás kizárólag a gátakon futó kerékpárutakról lehetséges. A középső rész (a 33-as főút-Aranyosi kanyar - Sarudi-medence- Kis-Tisza) 1996 óra védett, szintén a Hortobágyi Nemzeti Park része, az ökoturizmus elsődleges célterülete. A látnivalók és a lehetőségek szerencsés találkozása jellemzi ezt a területet, hiszen természeti értékeit tekinve nem marad el az északi résztől, elhelyezkedése és nagyobb átlagos vízmélysége miatt még élőhelyeit tekintve változatosabb is, mégis látogatható. Nyugati Fogadóház (33-as út egyeki leágazása)

A Nyugati Fogadóház a Hortobágyi Nemzeti Park nyugati kapujában, a 33-as főút egyeki útelágatásánál, az Egyek-Puszta mocsarak kerékpárút kezdőpontján található. A galéria 2002-ben meg nyitó kiállítást a Hortobágyra jellemző kézműves mesterek élőképszerű megjelenítése teszi egyedülállóvá. A kiállítás érdekessége, hogy a látogatók bizonyos mesterségeket (pl nemezelés, szövés, kosárfonás) ki is próbálhatnak a helyszínen, továbbá Hortobágyról szóló kiadványokat, térképeket és belépőkártyát vásárolhatunk, valamint kerékpárt bérelhetnek itt. Egyek-Pusztakócsi mocsarak kerékpárút (33-as út egyeki leágazása) Az Egyek-Pusztakócsi mocsárvilág valaha közel tízezer hektáron terült el. Az ősi mocsarak természetes víztározóként fogták be a tiszai áradások hatalmas víztömegét. A mocsár rehabilitációja utána a madarak hamar birtokukba vették a régi új élőhelyeket, és valóságos vízimadár paradicsommá váltak. A Fekete-rét 1 km hosszú pallóút, kilátótorony

Horgászat

A közelben több lehetőség kínálkozik a horgászok számára. Számos, természetes élőhely illetve mesterséges horgásztó várja a horgászokat. Szálláshelytől kb. 10 perc aútóval. A horgászok sem csak az idejüket mulatják hiába a partokon. A tiszai halnak mindenféle nagy keletje van. Nem véletlen, hogy a Duna mellől is sok pecás idecsábul. A Tiszában elöforduló 37 halfajból 5 kivételével mind őshonos. A kecsege állománya az utobbi években megerősödött. 26 védett halfajunkból a Tiszában 10 f él. Ezek közel a magyar bucó és a selymes durbincs viszonylag gyakori. Ohati Horgász- és Bemutató Központ. A központ nyolc tóból áll, teljes területe mintegy 350 hektár. A védettségből adódó természetvédelmi korlátozások nem zavarják, inkább teljessé teszik a horgászat igazi bensőséges élményét.